The Origin of Herbalife24

Permulaan Herbalife24

Menempuh Cabaran Perlumbaan Basikal

Semuanya bermula di puncak Jalan Piuma, yang merentasi tulang belakang Gunung Pusat Santa Monica.

Terletak di puncak Malibu, California, Jalan Piuma sepanjang tujuh batu ini berliku-liku dan pendakiannya yang curam menjadikan ia terkenal dalam kalangan komuniti sukan daya tahan California Selatan. Antara beribu-ribu orang dari seluruh dunia yang berlatih menggunakan jalan ini, Pengerusi dan KPE Herbalife, Michael O. Johnson, yang gemar menunggang basikal, secara kebetulan bertemu dengan dua atlet unik selepas menamatkan acara sukan Cabaran Pendakian Piuma 2009.

Salah seorang daripada mereka merupakan ahli biokimia yang menjadi usahawan, seorang lagi pula ialah rakan kongsi pemasarannya. Kerana kecewa dengan produk yang tersedia dalam pasaran nutrisi prestasi, mereka merumuskan minuman untuk sukan daya tahan yang inovatif, yang seterusnya mencetuskan gelombang permintaan daripada atlet tegar sukan daya tahan tempatan.

Sebaik sahaja Michael mencuba minuman ini, ia mencetuskan idea yang membawa kepada usaha membangunkan rangkaian nutrisi prestasi untuk memenuhi keperluan khusus pasukan dan atlet yang ditaja Herbalife, dan memanjangkannya kepada audiens yang lebih luas untuk mencapai matlamat Herbalife untuk menggalakkan gaya hidup yang lebih sihat dan aktif.

Pertemuan tidak dirancang yang menjadi sesuatu yang gah ... penciptaan Herbalife24!